Pre problémy na cestách platí 3. situačný stupeň, pomáhajú aj hasiči

07.02.2012 Michalovce

Michalovce 7. februára (TASR) - Nepriaznivá situácia na cestách v okrese Michalovce si dnes vyžiadala prísun ďalšej techniky na odpratávanie nahromadeného snehu. Ako informoval vedúci michalovského strediska Správy a údržby ciest (SaÚC) Michal Kráľ, so sprejazdnením kritických úsekov dnes vypomáhajú cestárom so svojimi ťažkými mechanizmami aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Tretí situačný stupeň, ktorý vyhlásili dnes dopoludnia pre komplikácie na cestách okresu Michalovce, zostáva naďalej v platnosti.

Tretí situačný stupeň vyhlásila dnes o 10.00 h SaÚC po zasadaní krízového štábu na Obvodnom úrade v Michalovciach. \"Stalo sa tak na základe toho, že viaceré úseky v okrese boli ráno neprejazdné,\" poznamenal Kráľ. Ako dodal, v tejto súvislosti prišla cestárom na pomoc následne aj hasičská technika. \"Vypomáha nám Tatra so šípovým pluhom a obojživelné vozidlo PTS, ktoré rozbíja záveje,\" podotkol vedúci michalovského strediska SaÚC.

Hasičská technika je v týchto chvíľach nasadená na najkritickejších úsekoch. \"Cesta z Malčíc na Hradišstskú Moľvu je už sprejazdnená, ako aj odbočka do Markoviec. Momentálne sa mechanizmy HaZZ nachádzajú v obci Petríkovce,\" poznamenal Kráľ. Ako ďalej uviedol, ostatné trasy, ktoré pokrývajú v dôsledku neutíchajúceho vetra snehové jazyky a záveje, budú ošetrovať hasiči v spolupráci so SaÚC nepretržite do stredajšieho rána (8.2.).

Všetky obce na území okresu Michalovce sú v týchto chvíľach podľa Kráľa pre motoristov sprístupnené. Aj keď je zopár prístupových ciest nepriechodných, dajú sa obísť náhradnými trasami.
 

Vyberte región